sâmbătă, 29 martie 2008

În Europa prin Internet

Proiectul "În Europa prin Internet" de dezvoltare a Centrului Comunitar de Acces la instruire şi informaţie Făleşti a demarat la 28 martie 2008 la Iaşi prin lansarea cursului de instruire creare pagini WEB, blog-uri, site-uri interactive. Proiectul este finanţat de Fundaţia Soros-Moldova şi este un parteneriat durabil între Societatea de Educare prin Cultură a Copiilor şi Tineretului "Alianţa între generaţii" din Făleşti (preşedinte Gheorghe Şova, în calitate de gestionar de proiect, şi Asociaţia Voluntarii Normalişti din Iaşi (preşedinte dl Sevastian Alexandru), partener în proiect, avînd o ospitalitate de invidiat în cadrul Şcolii Normale "Vasile Lupu".
Beneficiari ai cursului de trei zile sunt membri de ONG-uri basarabene, profesori şcolari, elevi, studenţi, administratori.
Scopul propus în proiect este de a dezvolta şi extinde diferite servicii informaţionale, utilizînd mai bine resursele umane şi infrastructura existenta. Este un prim pas de experienţă si colaborare transfrontalieră între cele două organizaţii neguvernamentale pentru a dezvolta comunităţi de comunicare sub formă de creare pagini WEB şi bloguri. Necesitatea acestui proiect derivă nu numai din obiectivele stabilite prin statut sau proiect, ci şi dintr-o serie de considerente referitoare la dezvoltarea CCAII Făleşti, cum ar fi insuficienta promovare a accesului la Internet pentru tineri şi comunitate, resursele disponibile fiind parţial exploatate, iar accesul la comunicare şi informaţie relevantă în diferite domenii de interes practic nu sunt valorificate.
Iniţial proiectul se referea la beneficiarii CCAII Bocşa, Mărăndeni, Făleşti, Chetriş, Călineşti, pentru ca ulterior aria de acoperire să fie extinsă şi asupra altor utilizatori interesaţi.
Elevii normalişti vor face o vizită de studiu reciprocă în Moldova, în toamna anului 2008, gazdă oferindu-se a fi Facultatea de fizică, matematică, informatică şi educaţie tehnologică a Universităţii de Stat "Alecu Russo" din Bălţi.