vineri, 10 decembrie 2010

La Dublin, expozitie moldava

Comunitatea basarabenilor din Dublin, Irlanda, prin intermediul Asociaţiei Obstesti "Alianţa între generaţii", a selectat peste 20 de lucrări ale tinerilor plasticieni din localitatea Sărata Veche, raionul Făleşti, pentru a fi vernisate într-un centru cultural al basarabenilor stabiliţi cu traiul şi munca în această ţară. Lucrările semnate de elevii Ion Caras, Ion Tabaran, Maria Andrieş, Irina Niţă, Valentin Galiţ, Dana Railean, Marian Baxan, Dumitru Caras, Valeria Vizitiv descriu peisaje ale plaiului moldav, cu roadele acestui pamint, culorile anotimpurilor care au fost aşternute de elevi cu multă dăruire.
Discipolii profesorului Ion Roman au fost receptivi la solicitarea Comunităţii basarabenilor, amterior fiind angajaţi în vernisarea de lucrări în cadrul Concursului Internaţional "Petrică Gruşcă" din Făleşti, dar şi la concursuri din Polonia.
De data aceasta selectarea de lucrări au fost efectuate în scop afectiv pentru moldovenii din Dublin în preajma sărbătorilor de Crăciun, eventual cu ţintă de colectare de fonduri pentru copiii din localitatea făleşteană.