Beneficiari ai cursului de trei zile sunt membri de ONG-uri basarabene, profesori şcolari, elevi, studenţi, administratori.
Scopul propus în proiect este de a dezvolta şi extinde diferite servicii informaţionale, utilizînd mai bine resursele umane şi infrastructura existenta. Este un prim pas de experienţă si colaborare transfrontalieră între cele două organizaţii neguvernamentale pentru a dezvolta comunităţi de comunicare sub formă de creare pagini WEB şi bloguri. Necesitatea acestui proiect derivă nu numai din obiectivele stabilite prin statut sau proiect, ci şi dintr-o serie de considerente referitoare la dezvoltarea CCAII Făleşti, cum ar fi insuficienta promovare a accesului la Internet pentru tineri şi comunitate, resursele disponibile fiind parţial exploatate, iar accesul la comunicare şi informaţie relevantă în diferite domenii de interes practic nu sunt valorificate.
Iniţial proiectul se referea la beneficiarii CCAII Bocşa, Mărăndeni, Făleşti, Chetriş, Călineşti, pentru ca ulterior aria de acoperire să fie extinsă şi asupra altor utilizatori interesaţi.
Elevii normalişti vor face o vizită de studiu reciprocă în Moldova, în toamna anului 2008, gazdă oferindu-se a fi Facultatea de fizică, matematică, informatică şi educaţie tehnologică a Universităţii de Stat "Alecu Russo" din Bălţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu