joi, 26 februarie 2009

Şcoala de arte plastice pentru copii "Gheorghe Vrabie"

Şcoala de arte plastice pentru copii din Făleşti va purta numele pictorului Gheorghe Vrabie, cel care a elaborat stema R. Moldova şi designul valutei naţionale
Consiliul Raional Făleşti a adoptat, joi, decizia de a conferi numele pictorului Gheorghe Vrabie Şcolii de arte plastice pentru copii din oraşul Făleşti, transmite Agenţia DECA-press.
Decizia a fost adoptată de aleşii raionali în unanimitate.
Propunerea respectivă a fost lansată de Asociaţia locală „Alianţa între generaţii”, care activează la Făleşti de un deceniu.
Potrivit preşedintelui Asociaţiei, Gheorghe Şova, decizia autorităţilor de la Făleşti este un cadou pentru Gheorghe Vrabie, care la 21 martie va împlini onorabila vârstă de 70 de ani. Este un gest de recunoştinţă pentru toate lucrările sale, inclusiv pentru faptul că a elaborat stema R. Moldova, fiind şi designer-ul leului moldovenesc, a spus Şova.
Pictorul Gheorghe Vrabie s-a arătat plăcut surprins de decizia autorităţilor de la Făleşti.
Graficianul Gheorghe Vrabie s-a născut în satul Călineşti, judeţul Bălţi, în 1939. Este maestru în artă şi decorat cu medalia „Mihai Eminescu”. A ilustrat peste o sută de cărţi. A elaborat simbolistica municipiului Chişinău, a Curţii Supreme de Justiţie, a Departamentului Vamal şi a realizat lucrări monumentale decorative în mozaic şi frescă.

Niciun comentariu: